Zoeken
Zoeken kan via de modus 'eenvoudig zoeken' (één veld) of uitgebreid via 'geavanceerd zoeken' (meerdere velden). Zo kan je bv. zoeken op een combinatie van een auteursnaam (auteur), een jaartal (jaar) en een documenttype.
Boekenmand
Nuttige resultaten kan je aanvinken en toevoegen aan een mandje. De inhoud hiervan kan je exporteren of afdrukken (naar bv. PDF).
RSS
Op de hoogte blijven van nieuw toegevoegde publicaties binnen uw interessegebied? Dit kan door een RSS-feed (?) te maken van jouw zoekopdracht.
nieuwe zoekopdracht
one publication added to basket [17386] |
Bacteriological and histological study of the bacterium Pasteurella piscicida, the causative agent of fish pasteurellosis
Maragoudaki, D. (1994). Bacteriological and histological study of the bacterium Pasteurella piscicida, the causative agent of fish pasteurellosis. MSc Thesis. KUL: Brussel. 67 pp.
|
Beschikbaar in | Auteur |
|
Documenttype: Doctoraat/Thesis/Eindwerk
|
Abstract |
Pasteurella piscicida is a bacterium that lacks taxonomic validity. In this study, strains coming from all over the world have been tested in order to compare their biochemical reaction-profile and to determine the most distinguishing characteristics that can be used for the fast identification of this organism. The strains had all a similar reaction profile, being positive for arginine dihydrolase, oxidase, catalase, VP and MR reactions, lipase, amylase and DNase. They could ferment glucose, levulose, galactose and mannose with acid production, and could grow on McConkey agar plates, at salinity 0.5-3%, but not at 0% or 8%. No growth was observed on TCBS plates. All strains, except from the Japanese ones, were very sensitive to antibiotics, but none of them was sensitive to Oxacillin and 75% of them were resistant to Streptomycin. Sections from fish tissues, infected with Pasteurella piscicida, were examined to locate the bacterium and to discuss its pathology. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.