Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
[ meld een fout in dit record ] | mandje (0): toevoegen | toon |
The effect of dietary n-3 HUFA levels and DHA/EPA ratios on growth, survival and osmotic stress tolerance of Chinese mitten crab Eriocheir sinensis larvae Sui, L.; Wille, M.; Cheng, Y.; Sorgeloos, P. (2007). The effect of dietary n-3 HUFA levels and DHA/EPA ratios on growth, survival and osmotic stress tolerance of Chinese mitten crab Eriocheir sinensis larvae. Aquaculture 273(1): 139-150. dx.doi.org/10.1016/j.aquaculture.2007.09.016
In: Aquaculture. Elsevier: Amsterdam; London; New York; Oxford; Tokyo. ISSN 0044-8486; e-ISSN 1873-5622, meer
|
Beschikbaar in | Auteurs |
|
Trefwoorden |
Marien/Kust |
Author keywords |
|
Auteurs | Top | |
Abstract |
Experiment I revealed no significant effect of prey enrichment on the survival of megalopa among treatments, but higher total n-3 HUFA levels significantly enhanced larval development (larval stage index, LSI) and resulted in higher individual dry body weight of megalopa. Furthermore higher dietary n-3 HUFA levels also resulted in better tolerance to salinity stress. Experiment II indicated that at the same total n-3 HUFA level, larvae continuously receiving a low dietary DHA/EPA ratio had significantly lower survival at the megalopa stage and inferior individual body weight at the megalopa stage, but no negative effect was observed on larval development (LSI). The ability to endure salinity stress of zoea 3, zoea 5 and megalopa fed diets with higher DHA/EPA ratio was also improved. |
Top | Auteurs |