Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
DMSP as a Reactive Oxygen Species scavenger for phytoplankton cel |
Instituut |
Top |
- Université Libre de Bruxelles (ULB), meer, partner
|
Abstract |
Het doel van dit proefschrift is om de kennis over de rol van dimethylsulphonopropionate (DMSP) en dimethylsulfoxide (DMSO) als antioxidant voor fytoplankton en de impact van de lichtintensiteit over hun productie en afbraak door fytoplankton te verbeteren. Naast hun antioxidant rol van fytoplankton, DMS (P, O) zijn de voorlopers van dimethylsulfide (DMS), een gas die de klimaat door de productie van atmosferische aërosolen. De productie van DMS (P, O) door fytoplankton is specifiek en varieert met de milieuomstandigheden in het bijzonder licht. De onderzoeksmethode zal laboratoriumexperimenten, veldmetingen en wiskundige modellen te combineren. DMS (P, O) productieprocessen en aanverwante enzymatische routes zullen worden onderzocht in het laboratorium experimenten gebaseerd op monospecifieke culturen van de belangrijkste soorten fytoplankton in verschillend e lichtomstandigheden. Procesniveau studies zullen worden uitgevoerd met behulp van twee complementaire technieken; (1) de expressie van verschillende kandidaat-genen geïmpliceerd in DMSP productie zal worden onderzocht met behulp van moleculaire technieken parallel aan (2) de productie / afbraak van DMSP en DMSO gemeten met gaschromatografie andere sleutel fytoplankton van de Zuidelijke Noordzee (SNS) in verschillende milieu-omstandigheden van het licht. Reactive oxygen species (ROS, OH, O2-, H2O2) ten opzichte van de productie zal ook worden gemeten om hun variabiliteit te schatten in verschillende lichtomstandigheden. Veldmetingen zal toelaten om het belang van DMS (P, O) productie en DMS-emissie te kwantificeren in het SNS gebied met betrekking tot diversiteit en omgevingsfactoren fytoplankton. Gegevens van laboratoriumexperimenten en veldmetingen wordt vervolgens gebruikt voor kalibreren en valideren van de DMS (P, O) dynamiek in de biochemische MIRO-DMS model toegepast op de SNS. Model simulaties zal toelaten om (i) het bepalen van de relatieve belang van biotische en abiotische factoren in de productie van DMS (P, O) van aquatische ecosystemen en (ii) het verbeteren van de voorspelling van de huidige en toekomstige emissies van DMS. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.