Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
Instituut |
Top | Instituut | Publicaties | Projecten | Dataset |
Vlaamse overheid; Beleidsdomein Landbouw en Visserij; Instituut voor landbouw- , visserij en voedingsonderzoek; Eenheid Technologie en voeding; Voedselveiligheid, meer
Contact op het instituut:
Tel.: +32-(0)9-272 30 76
E-mail:
| |
Projecten (4) |
Top | Instituut | Publicaties | Projecten | Dataset |
- Development of innovative techniques on board of the vessel for the manipulation and processing of living brown shrimp, meer
- Improved shrimps fisheries by creating value through quality improvement, meer
- Innovatieve en potentiële valorisatiemogelijkheden voor de grijze garnalen en bijproducten van de garnalenvisserij en -verwerking, meer
- Leefbare garnaalvisserij door creëren van meerwaarde via kwaliteitsverhoging, meer
|
Dataset |
Top | Instituut | Publicaties | Projecten | Dataset |
- Branquart E, Adriaens T, Desmet P, Devisscher S, D'hondt B, Denys L, Dumortier A, Latli A, Oldoni D, Packet J, Scheers K, Vanderhoeven S, Vermeersch X, Willeput R (2023). RIPARIAS target species list. Version 1.47. Research Institute for Nature and Forest (INBO). Checklist dataset. https://ipt.inbo.be/resource?r=riparias-target-list&v=1.47, meer
|
Publicaties (7) |
Top | Instituut | Publicaties | Projecten | Dataset |
A1 publicaties (3) [show] |
- Vermeersch, X.H.C.; Braeckman, R.; Chiers, K.; Vlaemynck, G. (2024). Sensory quality of brown shrimp (Crangon crangon L.) stored under various freezing conditions prior to cooking. Ital. J. Food Sci. 36(1): 92-104. https://dx.doi.org/10.15586/ijfs.v36i1.2350, meer
- Vermeersch, X.H.C.; Decostere, A.; Vlaemynck, G.; Chiers, K. (2020). First report of an idiopathic partial tail myonecrosis in European brown shrimp Crangon crangon caught in the North Sea. Dis. Aquat. Org. 138: 35-40. https://hdl.handle.net/10.3354/dao03450, meer
- Vermeersch, X.H.C.; Chiers, K.; Decostere, A.; Van Weyenberg, S.; Vlaemynck, G. (2018). Evaluation of the effects of onboard sorting and experimental holding practices on the post-catch survival of brown shrimp (Crangon crangon L.). Mar. Biol. Res. 14(7): 717-727. https://dx.doi.org/10.1080/17451000.2018.1497183, meer
|
Abstracts (3) [show] |
- Vermeersch, X.; Chiers, K.; Decostere, A.; Vlaemynck, G. (2016). Tail myonecrosis in brown shrimp (Crangon crangon L.) caught in the North Sea, in: Mees, J. et al. (Ed.) Book of abstracts – VLIZ Marine Scientist Day. Brugge, Belgium, 12 February 2016. VLIZ Special Publication, 75: pp. 135, meer
- Vermeersch, X.; Vlaemynck, G. (2014). Post-trawling damage and mortality amongst brown shrimp (Crangon crangon L.) in the Flemish shrimp fishery, in: Mees, J. et al. (Ed.) Book of abstracts – VLIZ Young Scientists’ Day. Brugge, Belgium, 7 March 2014. VLIZ Special Publication, 67: pp. 124, meer
- Vermeersch, X.; Broekaert, K.; Vlaemynck, G. (2013). Live brown shrimp (Crangon crangon L.) as an innovative high-value product in the Flemish shrimp fishery, in: Mees, J. et al. (Ed.) Book of abstracts – VLIZ Young Marine Scientists' Day. Brugge, Belgium, 15 February 2013. VLIZ Special Publication, 63: pp. 105, meer
|
Rapport [show] |
- Blondeel, L.; Verlé, K.; Vlaemynck, G.; Braeckman, R.; Vermeersch, X.; Vanderperren, E.; Torreele, E. (2016). VERWERKVIS - De Vlaamse visserijsector en de visverwerkende nijverheid: Status, noden en kansen. ILVO Mededeling, 209. Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek: Merelbeke. 100 pp., meer
|
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.