Publicaties (77) |
Top | Publicaties | Project |
A1 publicatie [show] |
Vyncke, W.; Declerck, D. (1972). Extending the shelf life of brown shrimps Crangon vulgaris Fabr. by gamma irradiation. Lebensm.-Wiss. Technol. 5(5): 151-154, meer
|
Peer reviewed publicaties (9) [show] |
- Declerck, D. (1992). Voorkomen van de trematode Cryptocotyle lingua bij wijting (Merlangius merlangus) op het Belgisch continentaal plaat en de zuidelijke Noordzee. Landbouwtijdschrift 45(6): 1221-1229, meer
- Declerck, D. (1991). Relation between the bacteriological quality of the seawater, the sediment and the mussel along the Belgian coast. Landbouwtijdschrift 44(3): 507-516, meer
Declerck, D. (1990). Biologisch en parasitair onderzoek van enkele eetbare schelpen uit de Noordzee. Landbouwtijdschrift 43(6): 1031-1037, meer
Declerck, D. (1988). Het voorkomen van Anisakis simplex larven in haring (Clupea harengus L.). Landbouwtijdschrift 41(4): 965-974, meer
- Declerck, D. (1987). Etude de la variation saisonnière de la condition biologique de la coquille Saint-Jacques (Pecten maximus). Landbouwtijdschrift 40(2): 427-433, meer
Devriendt, H.; Declerck, D. (1977). De bewaarkapaciteit van voorverpakte schol = L'aptitude à la conservation de la plie préemballée. Landbouwtijdschrift 30(3): 691-706, meer
Declerck, D.; Devriendt, H. (1976). Bewaarproeven op voorverpakte verse haring (Clupea harengus L.) onder gesimuleerde verkoopsomstandigheden. Landbouwtijdschrift 29(5): 1191-1199, meer
Vyncke, W.; Declerck, D. (1976). Afzuiginstallaties voor het verwijderen van de ingewanden van vissen. Landbouwtijdschrift 29(5): 1255-1261, meer
Declerck, D.; Vyncke, W. (1972). Conservation dans un emballage sous vide, de saumon rose fumé réfrigéré et congelé. Landbouwtijdschrift 25(3): 481-491, meer
|
Boekhoofdstukken (2) [show] |
- Dierckens, K.; Delbare, D.; Rueda, A.; Declerck, D.; Sorgeloos, P. (2004). Kwaliteitscontrole van tarbotlarven en juvenielen, in: Evaluatie van de kwaliteit van tarbotpootvis op het herstockeringsucces in de Noordzee: eindrapport = Evaluation of the quality of turbot fry on the stock enhancement success in the North Sea: final report. Scientific Support Plan for a Sustainable Development Policy (SPSD I): Programme "Sustainable Management of the North Sea" = Plan voor wetenschappelijke ondersteuning van een beleid gericht op duurzame ontwikkeling (PODO I): Programma "Duurzaam beheer van de Noordzee", : pp. 35-46, meer
- Vyncke, W.; Cooreman, K.; Hillewaert, H.; Vanhee, W.; Roose, P.; Declerck, D.; Guns, M.; Van Hoeyweghen, P. (1995). Biologische monitoring van de lossingen van gebaggerd materiaal voor de Belgische kust, in: Invloed van baggerspecielossingen op het leefmilieu in de Zuidelijke Noordzee: studiedag 2 maart 1994. Proceedings. pp. 1-6, 7 charts, meer
|
Rapporten (34) [show] |
Bossier, P.; Declerck, D.; Vanhee, J. (2000). Eindrapport van het project: Onderzoek naar kwaliteitsverhoging-vis sorteren aan boord 5BW/EOGFL35/A.4.1: Samenwerking tussen Rederscentrale (RC), Marelec NV, Mivedi BVBA, Departement Zeevisserij (CLO-DVZ). Departement voor Zeevisserij: Oostende. 9 + Bijlagen pp., meer
Declerck, D. (2000). Onderzoek van de fagocytosecapaciteit bij tarbot (Psetta maxima). Mededelingen van het Departement Zeevisserij (CLO Gent), 255. Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek - Gent, Departement Zeevisserij: Gent. 10 pp., meer
Vyncke, W.; Declerck, D. (1999). Aspecten van de kwaliteitsbepaling van gerookte vis. Mededelingen van het Departement Zeevisserij (CLO Gent), 254. Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek - Gent, Departement Zeevisserij: Oostende. 19 pp., meer
Declerck, D. (1998). Onderzoek van de fagocytosecapaciteit van mosselen (Mytilus edulis) in de nabijheid van de Belgisch kusthavens. Mededelingen van het Departement Zeevisserij (CLO Gent), 249. Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek - Gent, Departement Zeevisserij: Gent. 13 pp., meer
Vanhee, J.; Declerck, D.; De Clerck, R.; Vyncke, W.; Van Stralen, M.; Lindenberg, E. (1998). Onderzoek naar de mogelijkheden van strandschelpenvisserij voor de Belgische kust. Mededelingen van het Departement Zeevisserij (CLO Gent), 247. Rijksstation voor Zeevisserij (CLO-Gent): Oostende. 17 pp., meer
Declerck, D. (1996). Onderzoek van de fagocytosecapaciteit en paaistress bij schar (Limanda limanda). Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 240. CLO Gent: Gent. 13 pp., meer
Declerck, D. (1992). Invloed van het bekrijten op de bacteriologische kwaliteit van het zeewater en van het sediment in de Spuikom. Haven te Oostende-Spuikom: Studie Krijtbehandeling Slib dossier nr. 85.110, Art. 2.3.2.b.4. Instituut voor Zeewetenschappelijk Onderzoek: Oostende. 19 pp., meer
Baeteman, M.; Maertens, D.; Declerck, D.; Vanhee, W.; Vyncke, W.; Gabriels, R.; Van Keirsbulck, W.; De Borger, R.; Van Elsen, P.; Van Hoeyweghen, P.; Termonia, M.; De Meyer, A.; Walravens, J.; Dourck, P. (1987). Scheepsramp Herald of Free Entreprise dd. 6.3.1987: Monitoringresultaten van het gemeenschappelijk urgentieprogramma "Visserij". Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 216. CLO Gent: Gent. 11 pp., meer
Declerck, D. (1987). Variatie van de chemische samenstelling en de biologische conditie van wijting (Merlangius merlangus L.). Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 217-B (I.W.O.N.L.) 19. Rijkscentrum voor Landbouwkundig Onderzoek: Gent. 6 + figs. pp., meer
Declerck, D. (1986). Studie van de variatie van de biologische conditie en de bacteriologische kwaliteit van mosselen (Mytilus edulis L.) tijdens het bewaren. Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 213-B (I.W.O.N.L.) 18. Rijkscentrum voor Landbouwkundig Onderzoek: Gent. 12 pp., meer
Van Banning, P.; Declerck, D.; Guns, M.; Stokman, G.; Vandamme, K.; Vyncke, W. (1984). Visaandoeningen en de mogelijkheid van relatie met watervervuiling. Rapport Rijksinstituut voor Visserijonderzoek, CA 84-05. RIVO: IJmuiden. 25 pp., meer
Declerck, D. (1983). Studie van de samenstelling van enkele visserijprodukten die op de Belgische marktvoorkomen. Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 192-VB/VV (I.W.O.N.L.), 30. Kommissie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek in de Zeevisserij (T.W.O.Z.): Gent. 8 + Bijlagen pp., meer
Declerck, D. (1983). Evolutie van de kwaliteit van importmosselen. (Periode juli 1982 - januari 1983). Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 191-VB/VV (I.W.O.N.L.), 31. Kommissie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek in de Zeevisserij (T.W.O.Z.): Gent. 6 + Bijlagen pp., meer
Declerck, D. (1981). Fish fingers made from minced whiting meat mixed with frozen cod sawdust waste. Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 177 - VB/VV (I.W.O.N.L.) 28. Kommissie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek in de Zeevisserij (T.W.O.Z.): Gent. 11 pp., meer
Declerck, D.; Redant, F. (1981). Herkomst en kwaliteit van importgarnalen op de Belgische markt. Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 173 - VB/VV (I.W.O.N.L.), 26. Kommissie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek in de Zeevisserij (T.W.O.Z.): Gent. 14 pp., meer
Declerck, D.; Van Hauwaert, H. (1981). Waarde van de indoolbepaling als objectieve kwaliteitsanalyse op commerciele garnaalsoorten. Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 174 - VB/VV (I.W.O.N.L.) 27. Kommissie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek in de Zeevisserij (T.W.O.Z.): Gent. 7 pp., meer
Vervoort, D.; Redant, F.; Declerck, D. (1980). Causes and incidence of the "black spot disease" on brown shrimp (Crangon crangon). CM Documents - ICES, C.M. 1980(K:34). International Council for the Exploration of the Sea: Copenhagen. 10 + figures pp., meer
Declerck, D. (1979). Bacteriologische contaminatie gedurende de machinale en manuele fabricatie van filets van hondstong (Glyptocephalus cynoglossus L.). Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 160-VB/VV (I.W.O.N.L.) 24. Kommissie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek in de Zeevisserij (T.W.O.Z.): Gent. 9 pp., meer
Declerck, D.; Cisse, I. (1979). Etude de la conservation du flétan (Reinhardtius hippoglossoides) fumé et préemballé sous vide. Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 155 - VB/VV (I.W.O.N.L.) 23. Kommissie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek in de Zeevisserij (T.W.O.Z.): Gent. 10 pp., meer
Vyncke, W.; Declerck, D.; Devriendt, H. (1979). Kwaliteitsbepaling van verse en diepgevroren vis: Europese Keuringsschema's. Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 146/1979. Rijkscentrum voor Landbouwkundig Onderzoek: Gent. , meer
Declerck, D. (1977). Technologische en hygiënische aspekten bij de verwerking van horsmakreel (Trachurus trachurus L.) tot gemalen vis. Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 125. Rijksstation voor Zeevisserij (CLO-Gent): Oostende. 12 pp., meer
Declerck, D. (1977). Technologische en hygiënische aspecten bij de verwerking van horsmakreel (Trachurus trachurus L.) tot gemalen visvlees. 77/18. Kommissie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek in de Zeevisserij (T.W.O.Z.): Oostende. 10 pp., meer
Declerck, D. (1977). Technologische en hygienische aspekten bij de verwerking van wijting (Gadus merlangus L.) tot gemalen visvlees. Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 127 - VB/VV (I.W.O.N.L.) 21. Kommissie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek in de Zeevisserij (T.W.O.Z.): Gent. 12 pp., meer
Declerck, D. (1977). Optimal utilization and quality control of picked dogfish (Squalus acanthias L.) used in the hot smoking process. Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 126 - VB/VV (I.W.O.N.L.) 20. Kommissie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek in de Zeevisserij (T.W.O.Z.): Gent. 10 pp., meer
Declerck, D. (1976). Organoleptical, chemical and microbiological aspects of vacuum packed and unpacked smoked pink salmon. Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 113-VB/VV (I.W.O.N.L.) 18. Kommissie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek in de Zeevisserij (T.W.O.Z.): Gent. 9 pp., meer
Declerck, D. (1975). Canned mangrove crab (Scylla serrata): a product with limited shelf life. Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 111-VB/VV 16. Rijksstation voor Zeevisserij: Oostende. 7 pp., meer
Declerck, D. (1973). Spektrofotometrische bepaling van fenolen in gerookte vis. 73/43. Kommissie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek in de Zeevisserij (T.W.O.Z.): Oostende. 17 pp., meer
Declerck, D. (1973). Studie van het optimaal droog- en rookprogramma en de bewaareigenschappen van gerookte schelvis. 73/32. Kommissie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek in de Zeevisserij (T.W.O.Z.): Oostende. 11 pp., meer
Declerck, D. (1971). Studie van de invloed van de grondstof op de bewaareigenschappen van gerookte heilbot. Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 48(12). Ministère de l'Agriculture = Ministerie van Landbouw: Gent. 14 pp., meer
Declerck, D.; De Clerck, R. (1971). Aanpassing van de Gerbermethode voor de kwantitatieve bepaling van vet in haring. Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 49(13). Ministère de l'Agriculture = Ministerie van Landbouw: Gent. 17 pp., meer
Declerck, D.; Vyncke, W. (1971). Houdbaarheid van gekoelde en diepgevroren gerookte rode zalm in vakuümverpakking (ontwerp). Rijksstation voor Zeevisserij (CLO-Gent): Oostende. 10 pp., meer
Declerck, D. (1970). Objectieve kwaliteitsbepaling van gestoomde makreel. Rijksstation voor Zeevisserij (CLO-Gent): Oostende. 10 pp., meer
Declerck, D. (1970). Objectieve kwaliteitsbepaling van vakuum verpakte gerookte rode zalm. Kommissie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek in de Zeevisserij (T.W.O.Z.): Oostende. 12 pp., meer
Declerck, D. (1970). Studie van de microbicide en de antioxidatieve eigenschappen van fenolen bij hardgezouten gerookte haring. Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 41(9). Ministère de l'Agriculture = Ministerie van Landbouw: Gent. 10 pp., meer
|
Overige publicaties (6) [show] |
Declerck, D. (2001). 15 jaar visziekte-onderzoek op het Belgisch Continentaal Plat. Vis & Visie 2(3-4): 15-16, meer
Vanhee, J.; Declerck, D.; Bossier, P. (2001). Vis sorteren aan boord: Een hefboom voor kwaliteitsverbetering? Vis & Visie 2(3-4): 19-20, meer
Declerck, D. (1991). Myxosporidiose des muscles des saumons du Pacifique = Muscle myxosporidiosis of Pacific salmon. Fiches d'identification des maladies et parasites des poissons, crustacés et mollusques = ICES Identification Leaflets for diseases and parasites of fish and shellfish, 45. Conseil International pour l'Exploration de la Mer: Copenhagen. 4 pp., meer
- Declerck, D. (1979). Examen de la qualité des pertes survenant au cours de la mise en portions du cabillaud (Gadus morhua). Rev. Agric. 32(5): 1257-1265, meer
Devriendt, H.; Declerck, D. (1979). Influence de l'utilisation de polyphosphates sur la qualité de filets de cabillaud préemballés . Rev. Agric. 32(6): 1467-1477, meer
- Declerck, D.; Vyncke, W. (1975). Determination of the condition of Greenland halibut (Rheinhardtius hippoglossoides Walb) by the refractive index of the expressible muscle fluid. Chem. Mikrobiol. Technol. Lebensm. 4: 25-28, meer
|
Thesis (co-)promotor (25) [show] |
|