Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
Engelse naam: Fleet Division
Overkoepelend instituut: Vlaamse overheid; Beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken; Vlaams Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken; Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MOW-MD&K), meer
Thesaurustermen (4) : Boeien; Ferry services; Onderzoekvaartuigen; Reddingsboten
Adres: Sir Winston Churchillkaai 2
8400 Oostende België
| | Tel.: +32-(0)59-56 63 11
E-mail:
|
| |
1 Directeur: Hoofd van de onderzoeksgroep/afdeling
2 Mariene onderzoeker: Is werkzaam in deze groep en treedt op als (co)auteur in minstens één mariene publicatie in de laatste 5 jaar.
3 Gespecialiseerd personeel: Levert administratieve of technische ondersteuning aan het zeewetenschappelijk onderzoek.
Voormalig geassocieerde personen (7) |
|
Abstract: |
"VLOOT is een entiteit van de Vlaamse overheid en maakt deel uit van het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust. Als reder van de overheid beschikt VLOOT dab over een eigen vloot van 45 schepen. Het gaat om loodsboten, politie- en douaneboten, reddingsboten, veerboten, boeienleggers, redeboten, sleepboten, hydrografische schepen en een schip voor zeewetenschappelijk onderzoek. Uiteraard moeten die boten en schepen worden bemand en onderhouden. VLOOT dab stelt bemande en bedrijfsklare vaartuigen ter beschikking, onder meer voor het Loodswezen, politie en douane, reddingsoperaties en wetenschappelijk onderzoek. Sommige boten zijn zelfs dag en nacht beschikbaar. De directie van VLOOT dab is gevestigd in Oostende en heeft twee belangrijke diensten in Antwerpen en Vlissingen. Daarnaast is Vloot ook aanwezig in Nieuwpoort, Zeebrugge en Gent. VLOOT zet ook veerboten in op de Schelde, het kanaal Gent- Terneuzen en te Nieuwpoort (havengeul). VLOOT dab is ook verantwoordelijk voor vaarwegmarkering op de Schelde en op zee met boeien, havenvuren, vuurtorens, lichtenlijnen en signalisatieborden. Op de Noordzee is VLOOT dab bevoegd voor een gebied van zowat 2600 km2. Het beheer van de vaartuigen van de Vlaamse overheid is een van de belangrijkste pijlers van de scheepvaart in Vlaanderen. De instandhouding van een eigen vloot is een belangrijke voorwaarde voor het voortbestaan en de groei van het maritieme onderwijs, scheepswerven en toeleveringsbedrijven. VLOOT kan dag en nacht bereikt worden op hun centrale telefoonnummer." |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.