Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
Overkoepelend instituut: Katholieke Universiteit Leuven; Interfacultair Centrum voor Agrarische Geschiedenis (KULeuven-ICAG), meer
Adres: Atrechtcollege
Naamsestraat 63 3000 Leuven België
| | Tel.: +32-(0)16-32 35 25
E-mail:
|
| |
1 Directeur: Hoofd van de onderzoeksgroep/afdeling
2 Mariene onderzoeker: Is werkzaam in deze groep en treedt op als (co)auteur in minstens één mariene publicatie in de laatste 5 jaar.
3 Gespecialiseerd personeel: Levert administratieve of technische ondersteuning aan het zeewetenschappelijk onderzoek.
Voormalig geassocieerde persoon |
|
Abstract: |
Het Centrum Agrarische Geschiedenis wil, samen met andere geïnteresseerden, het verleden van landbouw, platteland en voeding (vanaf de tweede helft van de achttiende eeuw) bestuderen, bewaren en toegankelijk maken voor een groot publiek. Dit cultureel erfgoed wordt belicht in zijn nationale en internationale context, waarbij ook grote aandacht uitgaat naar de interactie met actualiteit en toekomst.
- Het CAG is een kenniscentrum dat de geschiedenis van het brede themaveld landbouw, platteland en voeding bestudeert. Hierbij wordt de periode van 1750 tot vandaag bestreken.
- Het CAG is een onafhankelijk kruispunt voor erfgoedinitiatieven. Het doet aan ondersteuning, geeft advies en zoekt samenwerking "op maat" van de partners.
- CAG biedt ook informatie, educatie en animatie. Het wil het brede publiek aanspreken over verleden, heden en toekomst van landbouw en voeding, via publicaties, lezingen, evenementen en het internet.
- De nodige wetenschappelijke ondersteuning wordt verstrekt door het Interfacultair Centrum Agrarische Geschiedenis (ICAG) van de KU Leuven, een zusterorganisatie van het CAG.
Het CAG is door de Vlaamse Overheid erkend als expertisecentrum voor het agrarisch erfgoed in Vlaanderen. |
Publicaties (5) |
Top | Personen |
( 2 peer reviewed ) opsplitsen filter
- Warrington, S. (Ed.) (2014). International work. Europe, Belgium: Peeling shrimp. Oral History 42(1): 22, meer
- Segers, Y. (2001). Oysters and rye bread: Polarising living standards in Flanders, 1800-1860. Eur. Rev. Econ. Hist. 5(3): 301-336. http://dx.doi.org/10.1017/S1361491601000120, meer
- Demasure, B. (2017). De oudlandpolder: een bijzonder boerenverhaal. Provincie West-Vlaanderen: Brugge. 1 fietskaart, 192 pp., meer
- Demasure, B. (2014). Boter bij de vis: Landbouw en voeding tijdens de Eerste Wereldoorlog. Davidsfonds: Leuven. ISBN 978-90-5908-557-2. 277 pp., meer
- Demasure, B.; Segers, Y. (2014). De Belgische zeevisserij tijdens de Eerste Wereldoorlog, in: Lescrauwaet, A.-K. et al. (Ed.) Abstractenboek studiedag “Vissen in het verleden. Een multidisciplinaire kijk op de geschiedenis van de Belgische zeevisserij”. VLIZ Special Publication, 68: pp. 56-58, meer
|
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.