In 2012 verloren we Jean Jacques Peters, voormalig ingenieur van het Waterbouwkundig Laboratorium (1964 tot 1979) en internationaal expert in sedimenttransport, rivierhydraulica en -morfologie. Als eerbetoon aan hem hebben we potamology (http://www.potamology.com/) gecreëerd, een virtueel gedenkarchief dat als doel heeft om zijn manier van denken en morfologische aanpak van rivierproblemen in de wereld in stand te houden en te verspreiden.
Het merendeel van z’n werk hebben we toegankelijk gemaakt via onderstaande zoekinterface.
Actualisatie en verbetering van de hydrodynamische modellen van het beheersgebied van De Vlaamse Waterweg, afdeling Zeeschelde-Zeekanaal: rapport 1. Hydrodynamisch model Demer, analyses en verbeteringsstrategie
International Marine and Dredging Consultants (IMDC); Pereira, F. (2020). Actualisatie en verbetering van de hydrodynamische modellen van het beheersgebied van De Vlaamse Waterweg, afdeling Zeeschelde-Zeekanaal: rapport 1. Hydrodynamisch model Demer, analyses en verbeteringsstrategie. Versie 2.0. Waterbouwkundig Laboratorium/De Vlaamse Waterweg, Afdeling Zeeschelde-Zeekanaal: Antwerpen. 109 pp.
Opdrachtgever: De Vlaamse Waterweg; Afdeling Zeeschelde-Zeekanaal (AZZ)
Opdrachtgever: Vlaamse overheid; Beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken; Vlaams Ministerie Mobiliteit en Openbare Werken; Departement Mobiliteit en Openbare Werken; Waterbouwkundig Laboratorium (WL), meer
In dit deelrapport werd een analyse gedaan van het huidige hydrodynamische model van de Demer, in beheer van het Waterbouwkundig Laboratorium. De nieuw beschikbare data werd verzameld en geanalyseerd. De knelpunten en mogelijke verbeterpunten wat betreft de huidige modeldata, modelprestatie en modelnauwkeurigheid werden opgelijst. Tevens werd de verbeterstrategie toegelicht die gehanteerd zal worden in de volgende projectfase en die gerapporteerd zal worden in “Deelrapport 2: Hydrodynamisch model Demer, Actualisatie 2019”.
Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid