Zoeken
Zoeken kan via de modus 'eenvoudig zoeken' (één veld) of uitgebreid via 'geavanceerd zoeken' (meerdere velden). Zo kan je bv. zoeken op een combinatie van een auteursnaam (auteur), een jaartal (jaar) en een documenttype.
Boekenmand
Nuttige resultaten kan je aanvinken en toevoegen aan een mandje. De inhoud hiervan kan je exporteren of afdrukken (naar bv. PDF).
RSS
Op de hoogte blijven van nieuw toegevoegde publicaties binnen uw interessegebied? Dit kan door een RSS-feed (?) te maken van jouw zoekopdracht.
[ meld een fout in dit record ] | mandje (0): toevoegen | toon |
Foraging behaviour of donkeys grazing in a coastal dune area in temperate climate conditions Lamoot, I.; Callebaut, J.; Demeulenaere, E.; Vandenberghe, C.; Hoffmann, M. (2005). Foraging behaviour of donkeys grazing in a coastal dune area in temperate climate conditions. Appl. Anim. Behav. Sci. 92(1-2): 93-112. https://dx.doi.org/10.1016/j.applanim.2004.10.017
In: Applied Animal Behaviour Science. Elsevier: Tokyo; Oxford; New York; Amsterdam. ISSN 0168-1591; e-ISSN 1872-9045
Is gerelateerd aan: Lamoot, I.; Callebaut, J.; Demeulenaere, E.; Vandenberghe, C.; Hoffmann, M. (2004). Foraging behaviour of donkeys grazing in a coastal dune area in temperate climate conditions, in: Lamoot, I. Foraging behaviour and habitat use of large herbivores in coastal dune landscape = Foerageergedrag en habitatgebruik van grote herbivoren in een kustduinlandschap. pp. 82-107, meer
|
Beschikbaar in | Auteurs |
|
Trefwoorden |
Grazing behaviour België, De Panne, Houtsaegerduinen [Marine Regions] |
Author keywords |
|
Auteurs | Top | |
|
|
Abstract |
During daylight, donkeys spent most of their time on grazing (56%). In all 3 years, grazing time was significantly shorter in summer (45% of their time), longest grazing times were achieved in spring (64%). In spring, the donkeys also achieved the highest bite rate (21.5 bites/min). The grassy habitat was preferred for foraging in all seasons, while the use of scrub and woodland was variable over time. Averaged over the four seasons, the general diet consisted for 80% of graminoids, 10% of forbs and 10% of woody plants. However, diet composition varied not only among seasons and years, but depended also on the foraged habitat type. We discuss the possible role of the donkeys in nature management. |
Top | Auteurs |